Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ugnsbakad glasrabarber

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 12.27
- med yoghurt- och marsipanmousse

Meny vecka 10 2003

Ugnsbakad glasrabarber 600-800 g rabarber ca 3 dl strösocker 3 msk vatten 1½ blad gelatin 1 kvist fransk dragon ½ kruka citronmeliss ev. 1 liter färska jordgubbar Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg över till ett ugnssäkert fat. Strö över sockret och droppa sist över vattnet. Sätt in i ugnen på 200-225° i ca 10 minuter. Tag ut och häll upp i en skål. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma rabarbern. Kolla sötman och låt svalna. Hacka dragon och citronmeliss och vänd ner i den kalla rabarberkompotten. Dekorera med färska skivade jordgubbar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.