Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Cappuccino

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 12.34
Meny vecka 11 2003
En historia säger att cappuccinon har fått sitt namn av cappuccinoordens munkar. På en riktigt gjord cappuccino skall skummet ha en mörk rand rån kaffet runt om, som munkarnas kala hjässor med sin mörka hårrand. Kanske är det sant, kanske inte… 1/3 espresso 1/3 värmd mjölk 1/3 mjölkskum Värm mjölken till den når rykpunkten (60-65 grader) och blås eller vispa upp ett mjukt skum. Gör espresson i en cappuccinokopp, häll därefter i lika mycket mjölk och skum. Är skummet mjukt och krämigt blandar det sig med kaffet och kransen runt kanten syns.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".