Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Krispig jungfrusallad

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 12.37
- med rostade pinjenötter och varm getosttoast

Meny vecka 12 2003

1 påse jungfrusallad 2 hårt kokta ägg ½ slanggurka 50 g svarta oliver, urkärnade 2 msk rostade pinjenötter Getosttoast: 4 ägg 4 msk mjölk 3 msk mosad getost 6 skivor franskbröd salt och vitpeppar smör eller olja att steka i Honungsdressing: 1 finhackad schalottenlök 1 pressad vitlöksklyfta 5 msk vitvinsvinäger 5 msk olivolja 1 msk honung ½-1 tsk salt nymalen vitpeppar 1 krm rosmarin Blanda ihop och kör i matberedare till en slät dressing. Skölj salladen och torka den väl ev. i en salladslunga. Skala och hacka äggen, gurkan och oliverna i mindre bitar. Rör ihop ägg, mjölk, getosten, salt och peppar till getoststoasten. Kantskär franskbrödet och häll äggsmeten över. Låt stå och dra i ca 5 minuter. Stek brödskivorna i smör eller olja i ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme. Låt dem rinna av lite på hushållspapper. Blanda salladsbladen med några msk av dressingen och strö över ägg- gurk- och olivhacket samt de rostade pinjenötterna. Servera med den varma getosttoasten. Här passar det med ett fat charkuterier typ parmaskinka, salami osv.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.