Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Krispig jungfrusallad

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 12.37
- med rostade pinjenötter och varm getosttoast

Meny vecka 12 2003

1 påse jungfrusallad 2 hårt kokta ägg ½ slanggurka 50 g svarta oliver, urkärnade 2 msk rostade pinjenötter Getosttoast: 4 ägg 4 msk mjölk 3 msk mosad getost 6 skivor franskbröd salt och vitpeppar smör eller olja att steka i Honungsdressing: 1 finhackad schalottenlök 1 pressad vitlöksklyfta 5 msk vitvinsvinäger 5 msk olivolja 1 msk honung ½-1 tsk salt nymalen vitpeppar 1 krm rosmarin Blanda ihop och kör i matberedare till en slät dressing. Skölj salladen och torka den väl ev. i en salladslunga. Skala och hacka äggen, gurkan och oliverna i mindre bitar. Rör ihop ägg, mjölk, getosten, salt och peppar till getoststoasten. Kantskär franskbrödet och häll äggsmeten över. Låt stå och dra i ca 5 minuter. Stek brödskivorna i smör eller olja i ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme. Låt dem rinna av lite på hushållspapper. Blanda salladsbladen med några msk av dressingen och strö över ägg- gurk- och olivhacket samt de rostade pinjenötterna. Servera med den varma getosttoasten. Här passar det med ett fat charkuterier typ parmaskinka, salami osv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".