Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fylld kålrabbi

Publicerat torsdag 3 april 2003 kl 14.11
Meny vecka 14 2003
4 kålrabbi 3 salladslökar 1 vitlöksklyfta 150 g camembert 2 ägg ½ -1 dl vispgrädde 1 msk crème fraiche salt och peppar + lite riven muskotnöt hackad persilja och basilika Skala kålrabbin runt om, lite mera på rotsidan och mycket tunt på översidan, spara de fina så bladen som växer där. Lägg kålrabbin i en gryta, häll på saltat vatten, lägg på ett lock och koka i ca 10-15 minuter. Plocka upp kålrabbin och låt den svalna lite, skär av ett lock och spara det så länge. Gräv ur kålrabbin så mycket det går. Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör tills den känns glasig, låt svalna. Hacka det urgröpta kålrabbiköttet och blanda med löken och de hackade små bladen. Skär bort kanterna på camemberten och mosa osten med en gaffel, rör undan för undan ner grädden och crème fraichen. Blanda med lök- och kålrabbihacket, salta och peppra och riv ner lite muskotnöt. Blanda sist ner de hackade örterna. Fyll massan i kålrabbin och sätt dem på ett smort ugnsfast fat. Baka dem på 200° i ca 15-20 minuter. Tag ut och sätt tillbaka det sparade locket. Strö gärna rostade hasselnötter över. Man kan hälla lite vin och vispgrädde runt om kålrabbin innan den bakas, då får man en god gräddsky! Servera med färskpotatis eller en god sallad eller som tillbehör till kött eller fisk. Pröva även att blanda denna fyllning med lite lamm- eller kalvfärs, det blir mycket gott det också.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.