Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Tunnbrödskorg med skaldjursröra

Publicerat torsdag 5 juni 2008 kl 12.25

4-6 port

Tunnbrödskorg med skaldjursröra:
4-6 fullkornstunnbröd/hårda tunnbröd
150 g räkor
150 g kräftstjärtar
½ rödlök, hackad
½ dl majonnäs
1 msk chilisås
några droppar tabasco
salt och svartpeppar

Om du vill göra snygga tunnbrödskorgar att lägga skaldjursröran i gör du så här: sätt ugnen på 200 grader. Lägg tunnbröden i ugnen, men bara i någon minut. Ta ut dem och tryck ner dem över en liten ugnsfast form t.ex. en cocotte. Ställ in de blivande korgarna i ugnen ett par minuter till. De ska ha fått en liten ljusbrun ton och var hårda. Har man inte tid att göra korgar går det utmärkt med att köpa färdigt hårt tunnbröd. Kräftstjärtar och räkor hackar man lite lätt och blandar med rödlök, chilisås, tabasco, majonnäs, salt och peppar – men tillsätt majonnäs lite i taget, den ska endast binda ihop ingredienserna. Tunnbrödskorgarna kan fraktas i en påse med ett papper i (pappret hjälper till at suga upp fukt så tunnbröden inte blir sega). Skaldjursröran kan läggas i en burk med lock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".