Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Citronsill

Publicerat torsdag 5 juni 2008 kl 12.32

Citronsill:
300 g urvattnad sillfilé
1 dl vatten
1 tsk socker
1 tsk kryddpeppar
1 tsk citronpeppar
3 msk olja
1 citron
1 gul lök
lite dill
½ dl finstrimlad purjolök
färsk citronmellis

Skölj sillen och låt rinna av. Skölj citronerna och skala av det yttersta skalet. Dela citronen på mitten och skär ena halvan i tunna skivor. Strimla citronskalet fint och hacka löken. Varva sill och citronskivor med dill, lök, purjolök och citronmellis. Koka ihop vatten, socker, kryddpeppar, citronpeppar och låt svalna. Pressa i den resterande halva citronen och häll i oljan i lagen. Rör om och häll över sillen. Låt stå svalt i ett dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".