Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Marinerade jordgubbar med vispad grädde

Publicerat torsdag 5 juni 2008 kl 12.37

Marinerade jordgubbar med vispad grädde:
1 liter jordgubbar
1½ dl råsocker
2½ dl balsamvinäger
1 msk citronsaft
2 msk hackad citronmellis

Koka upp balsamvinäger, råsocker och citronsaft, tills sockret har smält. Kyl ned lagen och häll över jordgubbarna, om jordgubbarna är stora så dela dem gärna. Hacka ner lite citronmellis och blanda ner i lagen. Eftersom de här jordgubbarna blir söta men syrliga i eftersmaken är det bra att runda av smaken genom att servera med vispad grädde eller grädde och mjölk som den är. Även vaniljglass är gott till men tyvärr lite svårt att ta med sig ut på picknick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".