Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Färskpotatissallad med örter och spritade ärtor

Publicerat torsdag 5 juni 2008 kl 13.11

I Meny vecka 23 2008

4–6 port

1 kg färskpotatis, väl borstad
1 dl köttbuljong, varm
2 rödlökar, strimlade
6 knipp- eller sticklökar, i snedskurna bitar
2 dl färska hackade örter, t.ex. bladpersilja, dragon, mynta och gärna kyndel, ta det ni kan komma över, men hemskt gärna mycket mynta.
2 dl spritade ärtor

Till senapsdressingen:
½ msk fransk senap
1 msk stark svensk senap, t.ex. Slotts
1 dl vitvinsvinäger
2 dl god olivolja
ev. 1 vitlöksklyfta, pressad

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den svalna en aning och halvera dem sedan. Blanda potatisen med den varma buljongen och vänd ner lök, örter och dem spritade ärtorna. Vispa ihop dressingen och slå den över. Vänd runt och låt gärna potatissalladen dra en stund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".