Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grillat sidfläsk med rostad rotfruktssallad

Publicerat onsdag 11 juni 2008 kl 15.22

4 port

Grillat sidfläsk:
600 g rimmat sidfläsk
timjankvistar

Rostad rotfruktsallad:
1 knippe rödlök
1 knippe morötter
6 palsternacka
1 broccoli
färska örter grovt hackade t.ex. timjan,
oregano, rosmarin, basilika
salt

Senapsdressing:
1 msk grovkornig senap
1 msk vinäger
1 msk honung
½ dl kallpressad rapsolja
salt och peppar

Ostcrème:
3 dl lagrad ost, typ Prästost
1-2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Grillat sidfläsk:
Skiva fläsket i 1 cm skivor. Grilla tills krispiga. Lägg fuktad timjan på glöden för god röksmak.

Rostad rotfruktssallad:
Dela knipplöken på längden och grilla tills mjuk. Dela ner morötter och palsternacka grovt och rosta i grillkorg, lägg i broccoli i slutet. Lägg i de varma grönsakerna i dressingen. Blanda med mycket örter vid servering.

Senapsdressing:
Vispa samman senap, honung och vinäger. Vispa i oljan och smaka av med salt och peppar.

Ostcrème:
Mixa ost och yoghurt i matberedare. Smaka av med salt och peppar. En god pilsner passar utmärkt till detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".