Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Matjessill med senapsgrädde och hackad kryddgrönt

Publicerat tisdag 17 juni 2008 kl 09.43

I Meny vecka 25 2008

2 burkar matjessill (gärna hela filéer)
1½-2 dl vispgrädde
1 msk stark svensk senap
1 msk fransk senap
1 äggula
1½ dl hackad dill
1½ dl hackad gräslök
1 dl hackad persilja
2 tsk strösocker
nymalen peppar och ev. lite salt

Låt sillen rinna av och skär den sedan i sneda fina bitar. Lägg bitarna på ett vackert fat. Vispa grädden tjock och rör ner senapssorterna, äggula och strösocker. Smaka av med ev. mer salt och nymalen vitpeppar. Rör slutligen ner det kryddgröna. Bred såsen över sillen och pynta lite vackert med dill, persilja och gräslök. Servera med färskpotatis eller på midsommarbuffén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".