Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Klar rabarbersoppa med vaniljpannacotta

Publicerat torsdag 10 april 2003 kl 16.12
I Meny vecka 15 2003
4 port Vaniljpannacotta: 1½ gelatinblad ½ vaniljstång 3 dl vispgrädde ¾ dl strösocker Blötlägg gelatinbladen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Sila ner blandningen i 4 formar. Rabarbersoppa: 800 g rabarber 2 dl socker 4 dl vatten Skär någon av rabarberna i 4 cm långa bitar. Skala och strimla dem tunt till garnering. Skiva resten av de oskalade rabarberna tunt och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och vatten. Rör om och koka i 3-5 minuter. Sila soppan genom finmaskig sil eller silduk. Lägg i rabarberstrimlorna och låt dem ligga och dra i några minuter. Stjälp upp pannacottan och placera den mitt i en djup tallrik. Häll den ljumma rabarbersoppan runt om. Garnera med rabarberstrimlorna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.