Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gratinerade ägg

Publicerat tisdag 22 april 2003 kl 13.04
I Meny vecka 16 2003
4 hårdkokta ägg 60 g smör ½ burk crème fraiche 1 gul lök 1 tsk fransk senap 1 msk hackad persilja 1 nypa paprikapulver 50-80 g riven ost Skala äggen, halvera dem, tryck försiktigt ut gulan och hacka den. Ställ de tomma äggvitehalvorna på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka den gula löken, smält smöret och svetta löken däri, bryn ej. När löken börjar bli glasig, tillsätter man crème fraichen. Låt puttra tills det börjar tjockna lite. Rör ner senapen, paprikan, salt och peppar, låt svalna. När smeten har svalnat av, rörs persiljan och den hackade äggulan ner. Rör tills äggulan har blandats ner ordentligt och fyll de förberedda äggvite-halvorna med det. Strö över den rivna osten och gratinera under grillslingan tills det blir en fin brun färg. Man kan lägg lite mosad böckling eller ansjovis under äggmassan, då blir det fyllda gratinerade ägg, strö då över generöst med dill och gräslök.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.