Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ägglikörmousse

Publicerat tisdag 22 april 2003 kl 13.05
I Meny vecka 16 2003
5 äggulor 60 g strösocker 6-8 cl ägglikör skrapet från 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker) rivet skal från ½ apelsin 3 blad gelatin 3 dl vispgrädde Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 min. Vispa äggulorna med sockret riktigt tjockt och skummigt. Rör ner ägglikören, apelsinskalet och vaniljskrapet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme, rör ut dem med lite av ägglikörsmeten. Rör slutligen ner detta i resterande ägglikörsmeten. Vispa grädden tjock och lyft ner i smeten med varsam hand. Häll upp moussen i vackra glas eller koppar och ställ kallt i minst 3 timmar. Damma över lite kakao vid serveringen. Här passar det med en rabarberkompott till eller jordguppar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.