Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ägg i ostpanad

Publicerat tisdag 22 april 2003 kl 13.06
I Meny vecka 16 2003
1,25 dl mjölk 2 msk smör 50 g vetemjöl 1 ägg 50-80 g riven lagrad Greve lite riven muskotnöt salt och peppar 4 hårdkokta ägg Smält smöret och fräs vetemjölet däri. Häll i mjölken och koka upp under vispning tills det tjocknar och bildar en klump i grytan. Dra av och rör ner ägget och den rivna osten, salt, peppar och muskotnöt. Låt svalna lite. Skala de hårdkokta äggen. Doppa händerna i kallt vatten, tag upp lite av ostsmeten och klä in de hårdkokta äggen med den. Ev. kan äggen rullas i lite vetemjöl innan, då fastnar degen bättre. Skulle degen kännas för lös, tillsätt då lite mera mjöl eller ost. Hetta upp ganska mycket matfett i en djup panna och stek äggen gyllene runt om. Lyft upp och låt dem rinna av på hushållspapper och salta dem. Dela äggen i halvor och servera på salladsbädd eller med en currysås
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.