Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fyllda ägg

Publicerat tisdag 22 april 2003 kl 13.07
I Meny vecka 16 2003
8 hårt kokta ägg 50 g smör (rumsvarmt) ca 2-3 msk krämig färskost 3-4 msk grädde 1 msk konjak salt och peppar ½-1 tsk fransk senap hackade örter efter val, typ fransk dragon, dill, gräslök eller persilja Dela äggen och plocka ur gulorna och mosa dem. Spara äggvite-halvorna. Vispa det rumsvarma smöret riktigt skummigt och blanda med äggulorna. Tillsätt färskost, grädde, konjaken, salt, peppar och senap. Vispa ihop till en luftig äggkräm. Blanda sist ner örterna. Fyll upp smeten i en spritspåse och spritsa tillbaka i det tomma ägghalvorna. Dekorera halvorna med t.ex. ansjovis, rom, rökta laxstrimlor, räkor, musslor eller skinka och lite gröna örter.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.