Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Crème brûlée med persikor i rödvin

Publicerat tisdag 29 april 2003 kl 09.28
4 port
3 dl vispgrädde 3 dl mjölk 1 vaniljstång ¾ dl socker 6 äggulor farinsocker strösocker 3-4 dl rödvin, t.ex. Bontempo från Portugal (ger bra röd färg) 1 bit Sri Lanka-kanel 1 dl strösocker 2 mogna persikor eller nektariner Blanda grädde, mjölk, skrapet från vaniljstången, socker och äggulor och fyll små suffléformar. Grädda dem i vattenbad i ugnen, 90°, i ca 60 minuter eller tills de har stelnat. Detta kan göras flera timmar i förväg. Blanda strax före serveringen farinsocker och strösocker och strö över formarna. Låt sockret karamelliseras under het grill 250°. Koka rödvinet med kanel och socker tills hälften återstår. Lägg i stora klyftor av frukten och koka dem lätt mjuka. Låt frukten kallna i lagen. Lägg upp persikoklyftorna vackert på en tallrik och ställ formarna med crème brûlée tagna direkt från ugnen bredvid.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.