Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Crème brûlée med persikor i rödvin

Publicerat tisdag 29 april 2003 kl 09.28
4 port
3 dl vispgrädde 3 dl mjölk 1 vaniljstång ¾ dl socker 6 äggulor farinsocker strösocker 3-4 dl rödvin, t.ex. Bontempo från Portugal (ger bra röd färg) 1 bit Sri Lanka-kanel 1 dl strösocker 2 mogna persikor eller nektariner Blanda grädde, mjölk, skrapet från vaniljstången, socker och äggulor och fyll små suffléformar. Grädda dem i vattenbad i ugnen, 90°, i ca 60 minuter eller tills de har stelnat. Detta kan göras flera timmar i förväg. Blanda strax före serveringen farinsocker och strösocker och strö över formarna. Låt sockret karamelliseras under het grill 250°. Koka rödvinet med kanel och socker tills hälften återstår. Lägg i stora klyftor av frukten och koka dem lätt mjuka. Låt frukten kallna i lagen. Lägg upp persikoklyftorna vackert på en tallrik och ställ formarna med crème brûlée tagna direkt från ugnen bredvid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".