Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karljohanssnacks

Publicerat onsdag 20 augusti 2008 kl 10.58

4 port

Dippsås:
3 dl gräddfil
saft av ½ citron
1 mindre rödlök, hackad
1 knippa gräslök, hackad
salt och cayennepeppar
2 l (400 g) färsk karljohan
salt
malen vitpeppar
½ dl vetemjöl
2 ägg
1½ dl finsiktat ströbröd
50 g smör

Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen. Ställ den svalt. Skär svampen i skivor, salta och peppra och låt stå någon minut. Doppa sedan svampskivorna först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek skivorna sakta i smör tills de är riktigt knapriga. Salta lätt. Servera tillsammans med dippsåsen.
Tips: Det går även utmärkt att fritera de panerade svampskivorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".