Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Maria Öhrns höstkaka

Publicerat fredag 22 augusti 2008 kl 09.32

I Meny vecka 34 2008

äpplen, plommon,
mörk kavring
konjak
socker, kanel
kardemumma
smör
mandelmassa.

Skala plommonen och äpplena och skär ner dem i mindre bitar. Strö över lite socker. Låt stå och dra i en skvätt konjak i ca en timme. Smaksätt marinaden efter tycke och smak med ex sirap, kanel och kardemumma. Riv kavringen grovt. Stek rivet i ca 25 g smör. Rör om och låt brödet få färg. Smula ner mandelmassan. Fräs sedan äppel- och plommonbitarna några minuter i smör, krydda med kanel. Dosera i portionsformar. Varva lager med brödblandningen och frukten. Översta lagret ska vara bröd/mandelmassa. Baka i ugnen 10-15 minuter på 175 grader. Servera yoghurt smaksatt med kanel till kakan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".