Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Limoncino

Publicerat fredag 22 augusti 2008 kl 09.34

(citronlikör)

I Meny vecka 34 2008

4 citroner
1 flaska, 70 cl, okryddat brännvin
500 g strösocker
2-3 dl vatten

Tvätta citronerna väl och skala dem tunt med potatisskalare. Häll brännvinet över citronskalen i en stor glasburk och lägg på lock. Låt astå i kylskåp i 10 dagar och rör då och då. Sjud socker och vatten långsamt i ca 5 minuter, eller tills lagen är genomskinlig. Låt den svalna och förvara svalt. Sila bort skalen från brännvinet och blanda brännvin med sockerlag. Häll upp limoncinon på rena glasflaskor och förvara i frysen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".