Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lassis Lax med quinoasallad

Publicerat onsdag 27 augusti 2008 kl 10.57
Lassi Karonen

Skapat av, djurabördige OS-roddaren, LASSI KARONEN 

4 port

4 portionsbitar lax á 140g
ca 5dl Quinoa, blanda röd och vanlig
2-3 tomater
1 bit ca 200 g fetaost
3 dl gröna ärtor
1 grönsaksbuljongtärning
olivolja och diverse kryddor

Koka quinoa enligt instruktionen på förpackningen gärna med en grönsaksbuljongtärning. Blanda gärna röd och vanlig quinoa lika mycket av varje. Ta till i överkant vad det gäller mängd. Det går bra att spara i kylen och att äta senare (t.ex. direkt efter ett träningspass). Hacka tomater och fetaost i små bitar. Stek laxen i olivolja och krydda med örtsalt, peppar och citronpeppar. Blanda i ärtorna, tomaterna och fetaosten i quinoan när den kokat färdigt. Om ärtorna är frysta så kan man lägga i de först så får de tina och bli lite varma i quinoan. Om man vill variera salladen så passar det även bra att ha i t.ex. kidneybönor, avokado eller majs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".