Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Majsfyllda kycklingbröst med bacon och sparris

Publicerat fredag 9 maj 2003 kl 11.19
I Meny vecka 19 2003
4 kycklingbröst 2 paket bacon 8 grön eller vit sparris 1 msk repad färsk timjan 1 msk flytande hönsbuljong 2+1 msk smör Färs: 150-200 g urbenat kycklingkött 1,2 dl grädde 2-3 msk majskorn från burk eller frys 1 äggvita salt och peppar+1 nypa muskotnöt Börja med färsen. Koka majskornen i grädden i ca 3 minuter, låt kallna. Skär kycklingköttet i mindre bitar och lägg ner i en matberedare. Tillsätt salt, peppar, lite muskotnöt, grädd- och majsblandningen samt äggvitan. Kör tills det blivit en finfördelad massa, ev. kan det behövas lite mera grädde! Gör ett stekprov och kontrollera sältan. Tag fram kycklingbrösten. Skär ett snitt längs hela bröstet, så det blir en ficka. Fyll fickan med majsfärsen (det går bäst med en spritspåse) och linda baconskivorna runt. Det gör man bäst genom att lägga baconskivorna omlott på en bit plastfolie. Placera det fyllda kycklingbröstet tvärs över på baconet, rulla upp med hjälp av plasten. Bryn dem i lite smör eller olivolja med skarven neråt först, strö timjan över och vänd. Sätt in i ugnen på 150° i ca 15 minuter, kolla med en stektermometer. Kycklingen är färdig, när den har nått en innertemperatur på 68°. Tag ut och låt vila i ca 10 minuter. Till sparrisen: Skär bort en bit på rotsidan, det är viktigt!! Annars är det bittert och tråkigt. Den gröna sparrisen behöver man inte skala. Hacka löken och lägg ner i en gryta, tillsätt 2 dl vatten, salt, socker och 2 msk smör. Smörkoka sparrisen i ca 3-5 minuter beroende på tjockleken. Lyft upp och spara kokvattnet. Tillsätt lite flytande hönsbuljong i kokvattnet och pressa ner ½ citron, koka upp och mixa ner ytterligare 1 msk smör, tag gärna mixerstaven. Riv gärna lite citronskal och lagrad ost över. Skär upp bröstet och servera med den smörkokta sparrisen samt det goda spadet. Här passar tomatpasta eller bara ett gott bröd och sallad.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.