Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Oststekt sparris

Publicerat fredag 9 maj 2003 kl 11.19
I Meny vecka 19 2003
500 g sparris (vit eller grön) 80 g fint riven parmesan 3 ägg 1 riven eller hackad vitlöksklyfta 1 msk hackade pumpakärnor, solrosfrö eller sesamfrö 1 msk hackad färsk salvia 4 msk vetemjöl lite cayennepeppar Skala och koka sparrisen i saltat och sockrat vatten i ca 3-4 minuter. Lyft upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt, torka ev. av den. Blanda ägg, pumpakärnor, parmesan och 1 msk vetemjöl, salvia och cayennepeppar till paneringen. Häll ut resterande vetemjöl på ett fat, rulla sparrisen däri och doppa dem sedan i ostparaden. Stek dem genast runt om i smör eller olja. Salta lite lätt på dem och servera med en god fruktig salsa och lufttorkad eller kallrökt skinka. Även rökt lax och marinerade scampistjärtar går bra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".