Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oststekt sparris

Publicerat fredag 9 maj 2003 kl 11.19
I Meny vecka 19 2003
500 g sparris (vit eller grön) 80 g fint riven parmesan 3 ägg 1 riven eller hackad vitlöksklyfta 1 msk hackade pumpakärnor, solrosfrö eller sesamfrö 1 msk hackad färsk salvia 4 msk vetemjöl lite cayennepeppar Skala och koka sparrisen i saltat och sockrat vatten i ca 3-4 minuter. Lyft upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt, torka ev. av den. Blanda ägg, pumpakärnor, parmesan och 1 msk vetemjöl, salvia och cayennepeppar till paneringen. Häll ut resterande vetemjöl på ett fat, rulla sparrisen däri och doppa dem sedan i ostparaden. Stek dem genast runt om i smör eller olja. Salta lite lätt på dem och servera med en god fruktig salsa och lufttorkad eller kallrökt skinka. Även rökt lax och marinerade scampistjärtar går bra.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.