Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Varm sparris med mozzarella och rökt skinka

Publicerat fredag 9 maj 2003 kl 11.20
I Meny vecka 19 2003
1½ kg vit och grön sparris 1 kruka basilika 3 klunsar mozzarella nymalen svartpeppar 8 stora tunna skivor rökt skinka typ Lönneberga 4 skållade tomater svarta oliver balsamvinäger god olivolja Skala och koka sparrisen i saltat och sockrat vatten. Skär mozzarellaosten i skivor. Lägg ett blad basilika på varje skiva och peppra ordentligt. Linda in i skinkan. Gör så med alla skivor. Skiva även tomaterna, salta och sockra på dem. Placera de kokta sparrisarna på ett ugnssäkert fat. Lägg de skivade tomaterna på och överst mozzarellapaketen. Sätt in i ugnen på 200° i ca 5 minuter, eller tills mozzarellan börjar smälta. Strö över oliver, ev. ruccolasallad och sist lite balsamvinäger samt god olivolja. Här kan det passa bra med nykokt färsk potatis, pasta eller ciabattabröd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".