Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rabarbermuffins med smak av kvanne

Publicerat fredag 9 maj 2003 kl 11.24
I Meny vecka 19 2003
2 ägg 2½ dl mjölk 1 krm salt 3¾ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2½ dl brun farin 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 2-3 dl tärnade rabarber + 2 msk finskuren kvanne Vispa ägg, mjölk och salt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg-blandningen. Smält smöret och rör ner i smeten, vänd i rabarbern och kvannen. Fördela smeten i smorda muffinformar, men fyll inte ända upp. Grädda mitt i ugnen på 200° ca 20 minuter. Ät dem ljumma överströdda med florsocker, och/eller lite rabarberkompott ovanpå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".