Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oxfilé Provencale

Publicerat tisdag 13 maj 2003 kl 13.58
50-tals-Meny vecka 20 2003
Se även recepten för Toast Skagen och Marängsuisse
4 port 600 g oxfilé, mittbiten 1 kg potatis av fast sort matolja smör 50-75 g vitlökssmör hackad persilja salt och vitpeppar Skala och skär den råa potatisen i tunna skivor. Salta och peppra potatisen och stek den i het olja. Vänd den då och då så att skivorna byter plats och får en jämn brun färg. Stek dem bara nästan färdiga. Lägg ett lock över och låt potatisen stå och dra i ugnen, ca 200º. Krydda oxfilén runt om med peppar. Helstek den men bara så länge att den fortfarande är röd inuti. Salta. Låt den vila några minuter innan den skärs upp. Ta ut potatisen ur ugnen och öka ugnsvärmen till 250º. Lägg den stekta potatisen i bottnen på ett ugnssäkert fat. Skär oxfilén i ganska tjocka skivor och lägg ovanpå potatisen . Klicka vitlökssmör över och ställ in det hela ett par minuter i den nu heta ugnen så att smöret smälter något. Strö över hackad persilja och servera genast.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.