Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Marängsuisse

Publicerat tisdag 13 maj 2003 kl 13.58
50-tals-Meny vecka 20 2003
Se även recepten för Toast Skagen och Oxfilé Provencale
4-6 port 1 sats maränger 25 g mandelspån 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 3 bananer Sätt ugnen på 225º. Lägg mandelspånen på en plåt. Sätt plåten mitt i ugnen och rosta mandeln gyllenbrun i ca 5 minuter. Passa noga, det går fort mot slutet. Vispa 3 dl grädde till skum och smaksätt med vaniljsocker. Chokladsås: 1 dl vispgrädde 100 g mörk choklad, finhackad 20 g smör Koka upp grädden. Tillsätt chokladen under kraftig vispning tills den smält. Koka i 30 sekunder under fortsatt kraftig vispning. Vispa ner smöret. Håll såsen varm. Spritsa lite av den vispade grädden i spiralform på ett vackert fat. Använd en spritspåse med stjärntyll. Lägg på maränger och skivad banan och spritsa på ytterligare grädde. Fortsätt varva till ett litet berg. Strö över den rostade mandeln. Ringla lite chokladsås över och servera resten av såsen i en skål bredvid.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.