Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Varmrökt laxröra

Publicerat torsdag 22 maj 2003 kl 14.27
I Meny vecka 21 2003
500 g varmrökt lax (skinnfri o. urbenad) 1 dl hackad dill och gräslök 2 hackade salladslökar 1½ msk bostongurka 1 msk hackad kapris (kan uteslutas) salt och nymalen peppar 2 msk creme fraiche ½ burk kesella (mager) 1 msk lättmajonnäs ev. lite citronsaft Ta fram den varmrökta laxen, se till att alla ben är borta. Lägg ner laxköttet i en bunke, plocka sönder laxköttet med 2 gafflar, salta och peppra. Tillsätt de hackade örterna, salladslöken, bostongurka, kapris, creme fraiche, kesella och majonnäs. Gaffelmosa det hela tills det liknar en röra, men arbeta inte allt för mycket. Skulle röran kännas lite torr, så tillsätt gärna lite mera creme fraiche eller majonnäs. Smaka av med ev. mera nymalen peppar och gärna lite citronsaft. Röran passar bra till sparris eller ett grillrostat lantbröd, gärna toppat med lite laxrom eller dylikt.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.