Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ugnsstekt gäddfilé med kryddsmör

Publicerat fredag 30 maj 2003 kl 13.58
I Meny vecka 22 2003
4 port 2 gäddfiléer (ca 600 g) 2 tsk salt Kryddsmör: 50 g smör 1 fiskbuljongtärning 1 tsk kyndel 1 tsk dragon 1 bunt persilja 1 msk torr vermouth Strö salt på gäddfiléerna. Rör smöret mjukt. Smula ner buljongtärningen i smöret. Stöt örtkryddorna i mortel och finhacka persiljan. Tillsätt det kryddgröna och vermouthen. Bryn lite kryddsmör mellan gäddfiléerna och lägg resten ovanpå. Lägg gäddfiléerna i en ugnssäker form och stek i ugn, 200º, ca 30 minuter. Ös fisken då och då. Servera med kokt, gärna pressad, potatis och grönsaker.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.