Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fylld ugnsstekt gäddfilé

Publicerat fredag 30 maj 2003 kl 13.59
I Meny vecka 22 2003
4 port 2 gäddfiléer (ca 600 g) 2 tsk salt Till fyllning: 2 gula lökar smör eller margarin 200 g färska champinjoner 1 liten burk champinjonkräm 1 dl finhackad persilja salt, peppar 2 dl fiskbuljong (vatten + ½ fiskbuljongtärning) Strö salt på gäddfiléerna. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett tills den blir mjuk och genomskinlig. Hacka champinjonerna fint och blanda ner dem i löken. Låt dem fräsa med tills all fuktighet avdunstat. Blanda ner champinjonkrämen och tillsätt persilja. Smaksätt med salt och peppar. Lägg en gäddfilé i en smord ugnssäker form. Bred fyllningen ovanpå och lägg den andra gäddfilén över. Stek fisken i ugn, 200º, ca 30 minuter. Ös med fiskbuljong under stekningen.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.