Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Pepparrotsgädda

Publicerat fredag 30 maj 2003 kl 14.00
I Meny vecka 22 2003
4 port 1-1¼ kg gädda 1 msk salt Ta till varje liter vatten: 1 msk salt ½ gul lök i skivor 5 vitpepparkorn persilja Till garnering: persilja 1 citron Rensa fisken, ta bort gälarna och klipp bort fenorna men spara ryggfenan. Fisken behöver inte fjällas. Gnid in den med salt och låt den ligga ca 10 minuter. Skölj fisken och lägg den i fiskkastrull (eller en långpanna med höga kanter). Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker fisken. Sjud upp vattnet och skumma väl. Tillsätt salt, lök, vitpepparkorn och persilja. Sjud fisken ca 25 minuter eller tills den känns färdig och ryggfenan lossnar. Häll av fiskspadet och garnera fisken med persilja och citron. Servera med smält smör, pepparrot och kokt potatis.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.