Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gädda på fiskarhustruns vis

Publicerat fredag 30 maj 2003 kl 14.01
I Meny vecka 22 2003
4 port 1 kg gädda (kokt enl. föreg. recept) 1 msk salt Sås: 200 g färska champinjoner 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl grädde ½ dl syltlök 2 msk kapris salt vitpeppar Ta upp fisken och låt den svalna något. Rensa den noga från skinn och ben. Lägg fiskköttet på ett smort ugnssäkert fat med folie över och håll fisken varm i ugn. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs dem i matfett tills vattnet avdunstat. Strö över vetemjöl och späd med grädde . Låt såsen sjuda ca 5 minuter. Tillsätt hackad syltlök och kapris. Smaksätt såsen med salt och peppar. Ta ut fisken ur ugnen och häll på såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".