Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Färskpotatisspett

Publicerat torsdag 12 juni 2003 kl 09.16
I Meny vecka 21 2003 - Johan Ingelsberg
Färskpotatisspett med rostad paprika, kronärtskocka och ruccolasallad med balsamicoreduktion och spickeskinka 32 små kokta kalla färskpotatisar 2 msk olivolja 8 grillspett av trä 2 röda paprikor 1 liten burk kronärtskockor i olja 1 ask ruccolasallad 4 msk balsamicovinäger 1 msk socker 4 msk reducerad kalvfond 200 g tunt skivad spickeskinka salt och vitpeppar Dela paprikorna i fyra bitar var, ta ur innehållet och gnid in dem i olivolja. Baka i ugn på 200º 15 minuter. Låt svalna och skala. Smält sockret i en kastrull, slå på 3 msk vinäger och kalvfonden. Koka till en simmig konsistens, smaka av med salt och peppar. Låt träpinnarna ligga och dra ett par timmar i vatten så börjar de inte brinna så lätt. Trä på alla ingredienserna på spettet och pensla med lite olivolja, lägg på grillen. Blanda salladen med resterande vinäger och 1 msk olivolja, salta och peppra. Lägg upp sallad och spickeskinka på en tallrik och servera tillsammans med spetten.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.