Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Panna cotta med yoghurt

Publicerat torsdag 12 juni 2003 kl 11.05
I Meny vecka 24 2003 - Karin Fransson
4–6 port 2 blad gelatin 6 dl vispgrädde 1 vaniljstång 4–5 msk socker 3–4 dl matlagningsyoghurt Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden. Dela vaniljstången och skrapa ur den. Lägg ner både stång och urskrapade frön. Sjud sakta tills en tredjedel har kokat bort. Tag av kastrullen från värmen. Rör ner sockret och låt det smälta innan yoghurten tillsätts. Vispa slätt och rör ner de urkramade gelatinbladen medan grädden fortfarande är varm. Plocka upp vaniljstången och sila smeten. Häll upp den i portionsformar och ställ dem kallt i minst 3 timmar. Servera panna cottan i portionsformarna med ev. ett täcke av mixade bär. Vill man stjälpa upp panna cottan, måste man tillsätta 1 blad gelatin. Panna cotta är även god att servera nästan fryst, speciellt på sommaren. På hösten kan det även passa bra med en äppelkompott till. Låt gärna en liten bit vit choklad smälta ner i den ännu varma grädden, det är gott till jordgubbar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.