Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Potatis- och vitlökskräm

Publicerat torsdag 12 juni 2003 kl 11.08
I Meny vecka 24 2003 - Karin Fransson
500 g skalade potatisar 2 vitlöksklyftor, eller fler 1 dl hackad persilja 2 äggulor 50 g smör saft och rivet skal från 1 liten citron 150 g matlagningsyoghurt salt och en nypa socker 1 dl god olivolja Koka potatisen i saltat vatten, häll av och låt den ånga av ordentligt. Pressa igenom en potatispress, tillsätt smöret, pressad vitlök, citronsaft och skal, salt, socker och äggulorna. Rör ihop till en tjock kräm. Rör ner yoghurten och sedan oljan undan för undan, ev. kan det behövas lite vatten om krämen känns alldeles för tjock. Tillsätt slutligen persiljan. Ställ svalt. Det går även att äta potatiskrämen varm! Gott är det, om man vill ha en röksmak i krämen, att då ta lite rökt torskrom och mosa ner i krämen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.