Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Krämig färskpotatis, ansjovis- och gräslöksgrädde

Publicerat torsdag 12 juni 2003 kl 11.09
I Meny vecka 24 2003 - Karin Fransson
800 g färskpotatis (små fina) 50 g ansjovis eller sardeller 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 2 msk matlagningsyoghurt 2 knippen gräslök (skuren i fina ringar) salt och svartpeppar 3 msk färsk riven parmesan eller annan lagrad ost Tvätta och borsta potatisen, koka den i saltat vatten. Mosa ansjovisen med en gaffel och lägg den i en djup panna. Häll på grädden och crème fraichen och låt det koka upp och sjuda 2-3 minuter. Salta och peppra lite lätt, dra av och rör ner yoghurten. Häll av potatisen, låt den ånga av sig lite på spisen och lägg ner den i ansjovissåsen. Skaka runt så såsen lägger sig runt omkring potatisen, strö i gräslöken och den rivna osten samt lite mera svartpeppar. Njut potatisen som den är eller servera tillsammans med halstrad strömming.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".