Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Potatissallad med ärtor och mynta

Publicerat torsdag 12 juni 2003 kl 11.10
I Meny vecka 24 2003 - Karin Fransson
500 g små färskpotatisar 150 g gröna ärtor, frysta går bra 2 knipplökar 1 dl hackad mynta 2 msk hackad dill Dressing: 3 msk vitvinsvinäger 6 msk lätt olivolja eller solrosolja salt och vitpeppar + 1 rejäl nypa socker 1 tsk fransk senap 1 dl kraftig hönsbuljong 3 klyftor vitlök Koka upp saltat vatten och lägg i de borstade färskpotatisen. Koka den nätt och jämt färdiga. Förväll även de gröna ärtorna 2 minuter i saltat vatten. Förbered dressingen. Rör ut senapen med den varma buljongen, vinägern, salt, socker, peppar samt pressad eller hackad vitlök. Rör sakta ner oljan, rör tills det blir väl blandat och rör sist ner den strimlade löken. Dela potatisen i halvor, eller skiva de som är stora, de ska helst vara ljumma. Blanda den med den hackade myntan, dillen samt ärtorna och sedan med dressingen. Smaka ev. av med lite mera salt eller mera vinäger. Låt stå och marinera i ca 1 timma. Tycker ni om krispiga gröna äpplen, så tillsätt gärna tärnad Granny Smithäpplen och lite pressad citron i salladen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.