Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Skånska Sillacademiens sillåda

Publicerat tisdag 17 juni 2003 kl 13.47
I Meny vecka 25 2003
4 port 600 g sillfilé salt 2 knippor hackad dill 3 dl vispgrädde 2 dl ketchup (gärna med lite sting) 2 msk riven pepparrot 2 krm grovmalen svartpeppar skorpmjöl Sätt ugnen på 125 grader. Klipp bort ryggfenan och lägg filéerna med köttsidan uppåt. Salta och strö över rikligt med hackad dill. Rulla samman filéerna och lägg dem i en smörad eldfast form. Blanda grädde, ketchup och kryddor och häll över. Strö skorpmjöl över och gratinera i ugn på 225 grader i cirka 20 minuter. Det ska puttra rejält då du tar ut lådan. Servera gärna med pressad potatis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".