Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Brantevikssill

Publicerat tisdag 17 juni 2003 kl 13.48
I Meny vecka 25 2003
1 kg sillfilé Lag: 1 dl ättika (24%) 7 dl vatten 1/2 dl salt 4 dl socker 2 hackade gula lökar 2 hackade röda lökar 2-3msk citronpeppar 3 msk krossad kryddpeppar 2 msk krossad vitpeppar 2 smulade lagerblad 1 stor knippa hackad dill Dra skinnet av filéerna. Varje filé blir då två mindre. Lägg dessa i lagen och låt stå i ett dygn på sval plats. Ta därefter upp filéerna och låt dem rinna av. Blanda samman den hackade löken, kryddorna och dillen. Häll till sist ner sockret och rör snabbt om blandningen. Observera att någon vätska inte ska tillsättas blandningen. Den kommer att vattna av sig och efter några timmar ligger sillfiléerna i en lag.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.