Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gravad currysill

Publicerat onsdag 18 juni 2003 kl 15.44
I Meny vecka 25 2003
Ger ca 3 kg färdig sillinläggning: 2 kg skinnad sillfilé 0,75 dl citronpeppar 0,6 dl vitpeppar, krossad 6,8 hg strösocker 1½ dl äpplemos 2½ msk curry 1 stor purjolök Till gravning: 3 l vatten 2 dl salt 4 dl 24% ättiksyra Blanda vatten, salt och ättika tills saltet är löst. Blanda i sillen och rör om så att filéerna simmar fritt. Låt stå kallt i ett dygn. Fräs upp curry i lite matolja. Tillsätt äpplemos och låt puttra i några minuter. Låt svalna. Blanda alla torra ingredienser väl med den avrunna sillen. Tillsätt curry/äpplesmeten och den fint skurna purjolöken. Låt stå 2-3 dagar i kylen. Rör gärna någon gång då och då så smälter sockret snabbare. Curry on! Skanörs Fiskrögeri
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".