Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gravad currysill

Publicerat onsdag 18 juni 2003 kl 15.44
I Meny vecka 25 2003
Ger ca 3 kg färdig sillinläggning: 2 kg skinnad sillfilé 0,75 dl citronpeppar 0,6 dl vitpeppar, krossad 6,8 hg strösocker 1½ dl äpplemos 2½ msk curry 1 stor purjolök Till gravning: 3 l vatten 2 dl salt 4 dl 24% ättiksyra Blanda vatten, salt och ättika tills saltet är löst. Blanda i sillen och rör om så att filéerna simmar fritt. Låt stå kallt i ett dygn. Fräs upp curry i lite matolja. Tillsätt äpplemos och låt puttra i några minuter. Låt svalna. Blanda alla torra ingredienser väl med den avrunna sillen. Tillsätt curry/äpplesmeten och den fint skurna purjolöken. Låt stå 2-3 dagar i kylen. Rör gärna någon gång då och då så smälter sockret snabbare. Curry on! Skanörs Fiskrögeri

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.