Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jordgubbs- och yoghurtglass

Publicerat onsdag 25 juni 2003 kl 10.53
I Meny vecka 26, 2003
4-6 port 8 dl frysta osockrade jordgubbar (400g) 2 dl naturell yoghurt 1 dl strösocker 3 msk färskpressad citronsaft färska jordgubbar till garnering söta rån till servering Låt bären tina en aning. Mixa samtliga ingredienser. Kör i glassmaskin i cirka en halvtimme, eller ställ in i skål i frysen och rör om varje kvart till krämig glasskonsistens. Gör man glassen för hand kan det vara svårt att beräkna infrysningstiden, man får pröva sig fram. Täck med plastfolie. Tina lite och rör om före servering. Spara helst inte längre än två dagar i frysen (det går att äta den senare, men risken är att den med tiden blir hård och isig). Garnera med färska bär och servera med söta rån. Jens Linder ur boken 'Bara Bär'
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.