Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Domsjö fabiker i Hörnettområdet med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.15)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Färskpotatissallad med ärter och mynta

Publicerat torsdag 18 december 2008 kl 11.27

I Meny vecka 51 2008
De fina små färskpotatisarna får stå en stund och suga åt sig smakerna av vitlök och mynta.

4 port

500 g små färskpotatisar
150 g gröna ärter, frysta går fint
2 knipplökar, finstrimlade
1 dl hackad mynta

Dressing:
1 tsk fransk senap
1 dl kraftig hönsbuljong
salt och vitpeppar
½-1 tsk socker
3 msk vitvinsvinäger
3 klyftor vitlök
1 dl olivolja eller solrosolja

Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Koka ärterna 2 minuter i saltat vatten. Gör dressingen: Rör ut senap med den varma buljongen, salt, peppar, socker, vinäger och pressad eller finhackad vitlök. Tillsätt löken. Dela den ljumma potatisen i halvor. Blanda med mynta och ärter. Häll över dressingen, smaka av och låt stå och marinera i ca 1 timme.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".