Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Honungsstekta svartrötter

Publicerat torsdag 18 december 2008 kl 12.54

I Meny vecka 51 2008
Svartrötter smaksatta med honung eller för den som önskar messmör.

4 port

4 långa svartrötter
2 msk citronsaft
smör
1 msk örthonung
salt
peppar

Tvätta svartrötterna noga under rinnande vatten och skala dem. Lägg de skalade svartrötterna i skål med citronvatten, annars blir de missfärgade. Koka svartrötterna i saltat vatten tills de är knappt mjuka. Spola dem i kallt vatten och skär dem i 5-6 cm långa bitar. Stek svartrötterna i smör tills de börjar få färg. Strö över lite salt och ringla över örthonungen. Stek vidare på måttlig värme tills honungen börjar karamellisera och svartrötterna är alldeles blanka. Strö över peppar och lyft upp dem ur pannan.
Tips: Stek rötterna i lite messmör istället för honung och strö över rostade mandelspån. Det är jättegott och passar mycket bra till viltkött.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".