Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Apelsinmarinad

Publicerat torsdag 18 december 2008 kl 13.23

I Meny vecka 51 2008

1 dl hackade, rostade hasselnötter
1 apelsin, saft från hela och rivet skal från halva
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 stänk chilipasta eller ½ hackad spansk peppar
1 tsk hackad färsk rosmarin eller ½ tsk finstött torkad
1 riven vitlöksklyfta
salt
1 dl olivolja

Sätt ugnen på 225º. Skala morötter, palsternackor, kålrot och lökar. Halvera morötter och palsternackor på längden och skär varje halva i två långa klyftor. Skär kålroten i stavar och löken i halvor. Lägg bitarna i en skål. Salta, peppra och droppa över lite olivolja, rör runt med handen så att allt blir inoljat. Häll ut rotfrukter, lök och krossade vitlökar i en långpanna. Lägg på rosmarin och timjan eller strö över de torkade örterna. Sätt in plåten mitt i ugnen, stek i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Blanda under tiden alla ingredienser till dressingen och häll den över grönsakerna medan de är varma. Låt grönsakerna marinera i dressingen i en timme.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".