Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sallad till julbordet

Publicerat fredag 19 december 2008 kl 11.48

I Meny vecka 51 2008
En krispig sallad som passar till all slags mat.

4 port

ca 6-7 stora blad färsk grönkål, mängden beror på
hur mycket du vill göra
1-2 goda svenska äpplen
valnötter, solrosfrön eller andra favoritnötter
kallpressad rapsolja
vinäger av valfri sort, t.ex. vitvinsvarianten
salt och peppar
russin eller parmesanost om så önskas

Finhacka kålen gärna i matberedare. Tillsätt hackade äpplen och nötter. Häll över olja och vinäger (snåla inte med oljan, tänk på vitaminutfallet). Salta och peppra efter smak. Blir en krispig sallad med mycket tuggmotstånd, gott till all slags mat och blir en härlig grönrätt på julbordet där det ibland blir lite skralt med färska grönsaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".