Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sten Bromans whiskyköttbullar

Publicerat måndag 5 januari 2009 kl 11.43

500 g mager köttfärs
2 dl rivet trorrt matbröd
1 dl vispgrädde
1 gul lök
1 ägg
4 cl whisky
2 cl Ramlösa salt och nymalet vitpeppar

Lägg det rivna matbrödet att svälla i lite av grädden.
Finhacka löken och
mosa den seden med gaffel.
Blada färsen med äggulan, den mosade löken och brödet.
Blanda färsen väl och ta i resten av grädden lite i taget. Rör i
Ramlösa, whisky och krydda med salt och vitpeppar. Vispa äggvitan hårt
och vänd ned den i smeten.
Forma till småköttbullar och stek försiktigt i smör.
Servera som vanliga köttbullar, eller med ostgratinerat potatismos och
en sås smaksatt med whisky.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".