Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Saffranspuddingpannkaka med honungsnötter och hjortron

Publicerat onsdag 7 januari 2009 kl 14.52

I Meny vecka 2 2009

Gudagott! Och min saffran som är över kommer till användning. Av julens överblivna nötter gör jag honungsnötter som passar lika bra här som morgongröten eller på glassen!

2 dl mannagryn
2 dl strösocker
1½ dl kokosflingor
1 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 påse saffran
1 dl keso
50 g grovriven mandelmassa
3 dl mjölk
50 g smält smör
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt keson, mandelmassan, ev. smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (använd gärna dinkelmanna istället för ströbröd). Grädda saffranspudding-pannkakan i ugnen på 175 grader i ca 40-45 minuter.  Servera den gärna ljummen med honungsnötter och lättkokta hjortron.

Honungsnötter:
blandade nötter
flytande honung

Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr och inte alltför het panna. Fyll en väl rengjord glasburk med nötterna. Värm honungen lätt och häll på den på nötterna. Förslut.

Varma hjortron:
1 paket frysta hjortron, ca 200 g
1 dl strösocker

Värm hjortron och socker i en kastrull, rör då och då men försiktigt så hjortronen förblir hela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".