Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mandelfriterad fetaost

Publicerat torsdag 8 januari 2009 kl 09.28

6 tärningar fetaost ca 1½-2 x 1½-2 cm tjocka
½ dl rismjöl
1 ägg
färska brödsmulor (mixat dagsgammalt vitt bröd eller pancobröd
finns i välsorterade livsmedelsaffärer)
några msk mandelspån (söndertryckta)
2 dl rapsolja

Vänd ostbitarna irismjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i brödsmulorna blandade med söndertryckta mandelspån. Hetta upp oljan i en liten kastrull och fritera ostbitarna så att de får färg. Stoppa ner 1 tandpetare i varje tärning gärna tillsammans med 1 blå druva eller oliv. Kan förfriteras och sedan bara doppas en gång till, eller bara värma i 225° ugn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".