Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fläderblomssaft

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.07
(ur Bara bär av Jens Linder) I Meny vecka 27 2003
40 stora klasar nyplockade fläderblommor 2 citroner 50g citronsyra 2 liter vatten 2 kg strösocker ev konserveringsmedel Skölj de nyplockade fläderblommorna noga. Lägg dem i en bunke. Borsta citronerna noga och skär dem i tunna skivor. Blanda citronskivor, citronsyra och blommor. Koka upp vattnet och rör i sockret. Häll lagen över blommorna. Täck över bunken med handduk och låt stå i 3-4 dygn i svalt utrymme. Sila saften genom silduk. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Fyll saften på flaskor och sätt på skruvlock.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.