Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fläderblomssaft

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.07
(ur Bara bär av Jens Linder) I Meny vecka 27 2003
40 stora klasar nyplockade fläderblommor 2 citroner 50g citronsyra 2 liter vatten 2 kg strösocker ev konserveringsmedel Skölj de nyplockade fläderblommorna noga. Lägg dem i en bunke. Borsta citronerna noga och skär dem i tunna skivor. Blanda citronskivor, citronsyra och blommor. Koka upp vattnet och rör i sockret. Häll lagen över blommorna. Täck över bunken med handduk och låt stå i 3-4 dygn i svalt utrymme. Sila saften genom silduk. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Fyll saften på flaskor och sätt på skruvlock.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".