Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Krusbärsmarmelad

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.11
Jens Linder ur boken 'Bara Bär' I Meny vecka 27 2003
Den här marmeladen görs på omogna krusbär. Syran balanseras av en fin, lantlig sötma från akaciahonung och råsocker. Citronskal lägger till en aning parfymerad smak. 1 l gröna, omogna krusbär 1 dl vatten skal av ½ citron 3 dl råsocker 1 tsk akaciahonung ev. konserveringsmedel Snoppa bären och skölj dem noga. Låt bären koka upp med vattnet tills de blivit mosiga, cirka 10 minuter. Mixa moset helt slätt. Skör bort och strimla det yttersta citronskalet och se till att inget av det vita, beska kommer med. Koka upp moset med socker, citronskalsstrimlor och honung. Låt sjuda tills marmeladen tjocknat. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Häll upp den varma marmeladen på väl rengjorda, torra och varma burkar. Sätt på lock. Förvara svalt.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.