Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Krusbärsbrännvin

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.13
Jens Linder ur boken 'Bara Bär' I Meny vecka 27
Krusbär av alla kulörer passar bra att använda, men de röda ger spriten en vackert rosa färg. 3 dl mogna, röda krusbär, färska eller frysta som tinat 37 cl okryddat brännvin 2 msk florsocker Snoppa bären, ta bort fnaset, skölj och dela dem. Fyll en tom flaska med bärhalvorna. Häll på brännvin så att det täcker bären, cirka 2 dl går åt. Sätt på skruvkork och låt stå mörkt och svalt i cirka två månader. Sila spriten i kaffefilter eller silduk (skaka flaskan lite så kommer bärhalvorna ut). Pressa ut så mycket saft som möjligt ur bären. Häll tillbaka vätskan och fyll flaskan med resten av brännvinet, knappt två deciliter. Tillsätt sockret. Brännvinet blir ännu godare om det lagras svalt och mörkt ytterligare några månader.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.