Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Krusbärsbrännvin

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.13
Jens Linder ur boken 'Bara Bär' I Meny vecka 27
Krusbär av alla kulörer passar bra att använda, men de röda ger spriten en vackert rosa färg. 3 dl mogna, röda krusbär, färska eller frysta som tinat 37 cl okryddat brännvin 2 msk florsocker Snoppa bären, ta bort fnaset, skölj och dela dem. Fyll en tom flaska med bärhalvorna. Häll på brännvin så att det täcker bären, cirka 2 dl går åt. Sätt på skruvkork och låt stå mörkt och svalt i cirka två månader. Sila spriten i kaffefilter eller silduk (skaka flaskan lite så kommer bärhalvorna ut). Pressa ut så mycket saft som möjligt ur bären. Häll tillbaka vätskan och fyll flaskan med resten av brännvinet, knappt två deciliter. Tillsätt sockret. Brännvinet blir ännu godare om det lagras svalt och mörkt ytterligare några månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".